Menu

Să vezi și să nu crezi! Legumele din grădina unui argeșean au început să semene cu promisiunile candidaților din campanie

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_09septembrie_legume09.jpgÎntâmplare șocantă petrecută zilele trecute în bogata grădină a unui argeșean, de când cu declanșarea campaniei electorale. Pe când se pregătea nea Vasile Mătărângă, un gospodar înstărit din comuna Bogați, să-și culeagă primele roade ale muncii sale de peste an, nu mică i-a fost mirarea să constate că mai toate legumele aflate în grădină căpătaseră niște forme ciudate. De parcă s-ar fi tocmit, afurisitele, cu candidații aflați acum în campanie și mai ales cu promisiunile acestora, pe care cu toții se laudă că le vor oferi din belșug la toată lumea din sat, după alegeri. Și într-adevăr, cei mai mulți ardei, morcovi, cartofi, ba chiar și vinetele, țelina și castraveții din grădina lui Vasile au acum niște forme din cele mai provocatoare, într-un ton perfect cu promisiunile candidaților de la alegeri.

Ce să fie, ce să fie..., s-a întrebat îngândurat gospodarul nostru, neștiind ce să mai creadă despre puzderia de însemne electorale care îi răsăriseră peste noapte în grădină. Dar prinzând curaj și încercându-le la gust, și-a dat seama Vasile că sunt dintre cele mai gustoase și n-au luat încă acea putoare de minciună care se degajă din promisiunile politicienilor aflați în campanie. Mai ales nevasta lui nea Vasile, Marița, a fost de-a dreptul entuziasmată când a văzut minunățiile răsărite în grădină, apucând pe loc câțiva castraveți și ardei mai zdraveni, cu gândul să-și facă o salată gustoasă, cum n-a mai gustat din tinerețe, ”că prea arată bine, afurisitele!”. Așa cum nu mai văzuse Marița decât atunci când s-a măritat cu Vasile, nu ca în ultimii ani, de când i s-a cam uscat omului tot vrejul și este nevoită femeia să împrumute tot ce are nevoie de la domn primar... Dar de când cu campania electorală, se spune că ar mai fi apărut în sat și vreo doi-trei candidați mai vânjoși, care se laudă că au și ei marfă la fel de frumoasă ca a primarului și deci au cu ce, să dea m#*!e la PSD sau la PNL, după preferințe!
Constantin MIHAI

 

”Textele incluse în secțiunea ”Buletin de (ne)știri” reprezintă pamflete, fake news sau cum vreți să le ziceți, singura lor vină fiind umorul grav și deosebit de grav. Prin urmare, ele vor fi tratate ca atare de toată lumea serioasă, care nu prea știe de glumă, dar și de lumea ailaltă, care știe și îi place să râdă.”
The most visited gambling websites in The UK