Menu

Continuă măsurile draconice în Argeș! Se interzic în totalitate sârbele și horele, ba chiar și dansul pinguinului!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_10-10.jpgÎn județul Argeș, autoritățile continuă seria măsurilor draconice luate pe linia combaterii răspândirii pandemiei cu Covid-19. Cum bine se știe, s-au interzis în totalitate nunțile, botezurile, cumetriile, majoratele și alte asemenea petreceri private, ba până și tradiționalele îmbulzeli din piețe, târguri, oboare și grătare ori îndrăgitele cozi de la tigăi sau plata impozitelor. Mai mult decât atât, avem informații pe surse că în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se vor lua curând câteva decizii și mai aspre, care vor lovi decisiv în câteva din ocupațiile cele mai dragi și des utilizate de argeșeni în scop recreativ. Astfel, se vor interzice în totalitate practicarea sârbelor și horelor, chiar și a sârbelor în căruță. Până și tradiționalul joc al călușarilor, obișnuit a se practica în zonele de sud ale județului, nu se va mai putea juca de-acum înainte decât cu călușul în gură, acoperit etanș și cu o mască de protecție, ca să se vadă cât mai frumos în ochii privitorilor. Iar toiagul călușarilor va fi folosit doar pentru a se asigura o distanțare corespunzătoare între participanți.

Însă bomboana de pe coliva acestor măsuri drastice va fi articolul special al viitoarei hotărâri a CJSU-Argeș, prin care se va interzice până și dansul pinguinului, unul din cele mai frumoase și des utilizate la reuniunile de divertisment ale argeșenilor. ”Nici nu vă închipuiți cât de periculoasă este practicarea dansului pinguinului în pandemie!”, a avertizat prefectul Emanuel Soare, cel care prezidează ședințele CJSU-Argeș. ”Prin natura acestui joc iresponsabil, participanții nu respectă o distanțare fizică adecvată și sunt nevoiți să treacă în mod repetat prin același loc, ba chiar să facă anumite mișcări tipice de bătut pasul pe loc, cuplate cu sărituri ritmice înainte și înapoi, asigurând astfel o răspândire cât mai eficientă a virusului SARS-CoV-2. De aceea vom interzice categoric dansul pinguinului pe întreg teritoriul județului Argeș, iar cine va fi prins că nu respectă această decizie, va fi amendat și acuzat pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a concluzionat necruțător prefectul.
Constantin MIHAI

 

”Textele incluse în secțiunea ”Buletin de (ne)știri” reprezintă pamflete, fake news sau cum vreți să le ziceți, singura lor vină fiind umorul grav și deosebit de grav. Prin urmare, ele vor fi tratate ca atare de toată lumea serioasă, care nu prea știe de glumă, dar și de lumea ailaltă, care știe și îi place să râdă.”
The most visited gambling websites in The UK