Menu

Jos pălăria! Articol impresionant despre medicul Ion Bulacu, de la Spitalul Militar din Pitești

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_dr_Ion_Bulacu01-10.jpgAcum câteva ore, pe pagina de socializare a Spitalulului Militar de Urgență ”Dr Ion Jianu” din Pitești, a apărut un articol scurt, dar impresionant, despre unul dintre cei mai buni și prețuiți medici ai acestei unități medicale de elită din județul Argeș. Din câte am aflat, materialul este scris de Mihaela Gheorghe, responsabil cu relațiile de publice și managementul calității în interiorul spitalului și îl are ca subiect pe medicul Ion Bulacu (foto), al cărui nume și valoare au depășit cu mult granițele Spitalulului Militar din Pitești.

Fără alte comentarii de prisos, vă propunem să citiți cuvintele publicate, la care ne alăturăm și noi, ca semn al prețuirii și respectului pe care trebuie să le avem cu toții pentru munca, devotamentul și credința pe care le are un om dedicat total nobilei meniri pe care o poartă. Jos pălăria!

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_carte_dr_Ion_Bulacu02-10.jpg”Unii oameni merg direct la medic, alții spun rugăciuni și speră că, printr-o minune, boala le va fi luată "cu mâna". Medicina și religia sunt complementare, dar se și contrazic. În timp ce unul se îngrijește de sufletul bolnavului, celălalt, medicul, face pact cu Dumnezeu pentru a salva o viață de om. Este foarte ușor să ajungi pe mâna preotului cand refuzi ajutorul medicului. Am pornit documentarea pentru acest material din dorința de a vedea care este legătura dintre "material" și "spiritual", între medicină și religie, între medic și preot, și am stat de vorbă cu Medicul primar psihiatru: Ion Bulacu, proaspăt absolvent de masterat în Teologie, care mi-a răspuns la întrebarea care mă frământa, după ce am parcurs cu deosebită onoare cartea primită în dar "CAUZELE ȘI REMEDIILE BOLILOR PSIHICE - FUNDAMENTE BIBLICE ȘI PATRISTICE":

Există legătură între medicină și religie, între medic și preot?

"Ca medic psihiatru, mi-am format gândirea clinică pe bazele psihiatriei biologice și ale psihofarmacologiei (aspect absolut esențial pentru un prescriptor de medicamente psihotrope), însă după aproape 20 de ani de practică am înțeles cu adevărat etimologia cuvântului „psihiatru“, care vine din grecescul ”psyche” – suflet și ”iatros” – medic. Așadar, psihiatrul trebuie să fie un medic al sufletului!

Creierul uman nu este un motor de autovehicul căruia să-i schimbi piesele uzate și să funcționeze din nou impecabil. În acest context, consider că este de mare ajutor ca psihiatrul să ofere omului din fața lui atât ajutor medicamentos, cât și recomandare de consiliere psihologică sau de terapie duhovnicească (după caz).

Mai mult, vorbind de exemplul personal, este util și firesc să găsim în cabinetul medical icoane ale Mântuitorului, ale Maicii Domnului și ale sfinților, iar medicul psihiatru văzut în biserică poate oferi un smerit exemplu și nădejde".

Dincolo de medicul Ion Bulacu, am descoperit o persoană modestă, minunată, un coleg de excepție”.

Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK