Menu

Dovada că un șut în fund poate fi un pas înainte...! Procuroarea Maria Valentina Băltărețu rămâne șefa Parchetului din Curtea de Argeș

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_parchet_judecatorie_curtea_de_arges10.jpgVictorie finală și spectaculoasă obținută zilele trecute de șefa Parchetului din Curtea de Argeș, Maria Valentina Băltărețu, care a obținut niște note suficient de mari la concursul pentru postul pe care îl deține, cât să-i permită rămânerea în funcție și pentru următorii trei ani. Cu nota 9 primită la proba scrisă și nota 9,65 primită la proiect, deci cu o medie finală de 9,325, procuroarea Băltărețu își va menține așadar poziția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeș, deși la un moment dat, rămânerea sa în Orașul Basarabilor părea pusă sub semnul întrebării.

Venită la începutul anului 2018 la Curtea de Argeș de la Parchetul Judecătoriei Horezu, procuroarea Băltărețu și-a impus din start valoarea profesională, învingând-o categoric la concursul de atunci pentru șefia Parchetului din Curtea de Argeș, pe procuroarea Nicorina Magraon, a cărei reputație era cu mult mai bine conturată, grație prezenței sale destul de îndelungate la DNA-Pitești. Trecând însă fără drept de apel proba finală care i-a asigurat șefia Parchetului din Curtea de Argeș, Maria Valentina Băltărețu și-a continuat parcursul profesional foarte bun, reușind chiar anul trecut să obțină cea mai mare notă dintre toți candidații la concursul pentru obținerea gradului de procuror de parchet de tribunal.

Vestea neplăcută a primit-o însă Maria Băltărețu chiar acum câteva luni, când a avut surpriza să se lovească de un refuz categoric primit de la CSM, când s-a pus problema posibilității sale de a putea rămâne la Parchetul din Curtea de Argeș și după ce își va încheia mandatul de prim procuror. Altfel spus, Secția pentru procurori a CSM a obligat-o practic pe procuroarea Băltărețu să aleagă dintre doar două variante: fie se înscrie și câștigă la concursul pentru obținerea unui nou mandat de prim procuror, fie pleacă definitiv din Curtea de Argeș și se întoarce de unde a venit, la Parchetul din Horezu. Opțiunile rămase fiind așadar extrem de puține, procuroarea Maria Băltărețu s-a motivat însă din nou foarte puternic și a reușit chiar zilele trecute să obțină confirmarea categorică a rămânerii sale la șefia Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru un nou mandat de trei ani. Notele obținute la concurs dându-i cu brio acest drept. Dovada că un șut în fund poate fi adeseori un pas înainte fiind produsă, nu ne rămâne decât s-o felicităm pe procuroarea Băltărețu pentru victoria clară obținută și să-i urăm mult succes în continuare!
Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK