Menu

De la anchetele penale, la anchetele științifice...! Fostul procuror general al Argeșului, Ion Ristea, a publicat două noi volume de Drept penal

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_ion_ristea_carti10.jpgFostul procuror general al Parchetului Curții de Apel din Pitești, Ion Ristea, tace și face. De când s-a retras din activitatea profesională, el s-a orientat în totalitate spre activitatea universitară, dar și spre cea publicistică, unde are la activ nu mai puțin de 18 cărți de specialitate deja publicate. Care constituie un bun îndrumar pentru studenții la drept, dar și pentru magistrați sau alți practicanți de activități juridice, la cel mai înalt nivel de aprofundare a acestui dificil domeniu.

Chiar recent, Ion Ristea, care este și conferențiar universitar și doctor în drept penal, a mai adăugat alte două volume la impresionanta sa zestre adunată ca autor. Este vorba de volumele Drept penal Partea specială, vol I și II (vezi foto), care conțin doctrina și jurisprudența la zi, apărute la Editura Universul Juridic. Odată cu felicitările de rigoare cuvenite autorului, mai trebuie menționat despre Ion Ristea că, alături de publicarea de cărți de specialitate, a desfășurat în ultimii ani și o bogată activitate universitară, la Universitățile din Pitești și Universitatea Agora din Oradea.

De asemenea, Ion Ristea a mai fost o perioadă și consilier al ministrului Justiției și are la activ și numeroase publicații, prelegeri și cursuri susținute la manifestări importante de profil, interne și internaționale, precum și o întreagă panoplie de premii și distincții acordate de entități juridice de prestigiu. De asemenea, mai este și cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române.
Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK