Menu

Prefectul Emanuel Soare: ”Să dăm prioritate vârstnicilor pentru vaccinare”

f_350_200_16777215_00_images_poze_2021_01ianuarie_emanuel_soare01.jpgPrefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face un apel către argeșeni să dea prioritate la programarea pentru vaccinare persoanelor vârstnice. Deși în etapa a II-a sunt cuprinși și angajații din domeniile esențiale, din cauza numărului limitat de doze de vaccin disponibile, vârstnicii de peste 65 de ani și bolnavii cronici sunt cei mai vulnerabili și ar trebui imunizați cât mai repede. În Argeș nu se mai pot face progamări, dar acestea vor fi reluate din 8 februarie, dată de la care vor funcționa și mai multe centre de vaccinare. Astfel, vor fi amenajate 5 centre noi de vaccinare: 2 în Pitești (la Muntenia Hospital, dedicate exclusiv cadrelor didactice), 1 la Izvoru, 1 la Ștefănești și 1 la Mărăcineni. În prezent, în județ funcționează 8 centre de vaccinare: Pitesti (cu 3 fluxuri, la hotelul Primăriei), 1 la Mioveni (Casa de Cultură Racovița), 1 la Topoloveni (Policlinică),1 la Campulung (ambulatoriul Spitalului Municipal), 1 la Costești (Spitalul Orășenesc), 1 la Curtea de Argeș (centru de recreere persoane vârstnice).

“În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeș sunt blocate. Având în vedere numărul limitat de doze, rugămintea mea e să dăm prioritate vârstnicilor și bolnavilor cronici. Să ne programăm întâi seniorii și apoi să ne programăm și noi, chiar dacă suntem eligibili pentru etapa a II-a a vaccinării. Moral, pentru mine și angajații din Instituția Prefectului, a fost să nu ne programăm acum, în condițiile în care dozele nu sunt suficiente. Trebuie să avem grijă de seniori, mă bazez pe faptul că argeșenii vor înțelege acest lucru. Mai devreme sau mai târziu ne va veni tuturor rândul să ne vaccinăm”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Emanuel Soare: “În Argeș am prelungit restricțiile din scenariul galben pentru a pregăti deschiderea școlilor”

Prefectul Emanuel Soare a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în Instituția Prefectului se lucrează la câteva măsuri care vor contribui la redeschiderea în siguranță a școlilor din Argeș, din 8 februarie. Astfel, se au în vedere câteva măsuri eficiente, prin care să se reducă aglomerația din jurul și din incinta unităților de învățământ:
- fluidizarea traficului în Pitești, în colaborare cu IPJ Argeș;
- dublarea numărului de mijloace de transport în comun, în colaborare cu operatorii de transport;
- începerea defalcată a orelor de curs și a programului școlilor, în colaborare cu IȘJ Argeș.

“În Argeș am prelungit restricțiile din scenariul galben pentru a pregăti deschiderea școlilor. Am mers pe ideea menținerii unui nivel mai ridicat al restricțiilor, generalizate la nivelul întregului județ, încă din decembrie. Suntem acum în top 10 al județelor cu cea mai mică incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus și suntem în scădere. În prezent avem cea mai mică incidență, de când se calculează la nivelul județului (0.78)”- a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

A consemnat Traian Șuță

 

The most visited gambling websites in The UK