Menu

Deputatul PSD Nicolae Georgescu după aprobarea bugetului: „Să vă fie rușine!”

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_nicolae_georgescu.jpgCoaliția și-a aprobat bugetul...
Pentru români – niciun amendament!
Bugetul de stat pe 2021 a fost votat de Parlament fără amendamente. PSD s-a luptat pentru români, pentru cei care, prin vot, ne-au acordat încrederea la alegerile parlamentare. Din păcate, avem un Parlament golit de conținut…

Proiectul de buget pe 2021 a trecut în forma prezentată de Guvern, fără să fie adoptate amendamente.
Guvernul Cîțu minte și încearcă să spună că Bugetul Austerității ar fi Bugetul Prosperității…
Nimic mai fals!

În dezbaterile din Parlament, Coaliția Mincinoșilor de la Guvernare a încercat să prezinte Austeritatea drept Prosperitate. Domnii de la guvernare au susținut că pensiile și alocațiile au crescut, iar Educația și Sănătatea au mai mulți bani decât anul trecut. În realitate, creșterile sunt tăieri, iar banii în plus sunt, de fapt, bani în minus.

1. Despre alocații, Guvernul susține că au crescut, în 202, începând cu luna ianuarie, când s-a acordat a doua tranșă de 20%. În realitate, Guvernul a tăiat din ceea ce se cuvenea copiilor în acest an: în loc de două tranșe în 2021 au prevăzut în Buget o singură tranșă. Așadar, au tăiat cu totul tranșa din iulie. Iar creșterea din ianuarie nu e de 20%, ci doar de 16% față de ceea ce era în plată în decembrie.

2. Despre pensii, Cîțu și PNL au spus înainte de alegeri că vor crește cu 8% de la 1 ianuarie. Nu doar că nu au crescut cum promiteau, pentru a lua votul pensionarilor, dar au tăiat și ceea ce era prevăzut în Legea pensiilor, respectiv indexarea cu rata inflației și cu 50% din creșterea salariului mediu. Practic, în contextul exploziei prețurilor la energie, medicamente și alimente, înghețarea pensiilor înseamnă, de fapt, scăderea puterii de cumpărare a pensionarilor. Scuza lui Câțu a fost că majorarea de 8% promisă în campanie era în programul electoral, nu în programul de guvernare – adică le spune în față pensionarilor că una le spune în campania electorală și alta face când e la guvernare.

3. Despre bugetul Sănătății, realitatea este ușor de verificat: -2,2 miliarde lei la Ministerul Sănătății și - 0,4 miliarde lei la CNAS. În total -2,6 miliarde. Pentru a răstălmăci scăderea, Cîțu amestecă Bugetul central al Sănătății cu ceea ce alocă aleși locali pentru sănătate.

4. Despre bugetul Educației, și aici Cîțu minte printr-o intoxicare. El spune că sumele de la Educație sunt mai mari decât anul trecut. Dar omite să spună că ponderea în PIB a acestor sume e mai mică decât în 2020 și e mai mică decât în toate bugetele din ultimii 30 de ani.

Enumerarea poate continua, însă mă opresc aici!
Îmi este jenă cu acest guvern, cu acești guvernanți indiferenți la nevoile reale ale românilor!
Domnilor, românii au acordat votul PSD-ului la parlamentare. Voi ați ținut neapărat să preluați puterea. Ați făcut acest lucru, însă, acum, nu ați ținut cont de amendamentele PSD, amendamente care erau în favoarea românilor, cei care și-au exprimat votul și meritau un trai mai bun!
Să vă fie rușine!

A consemnat Traian Șuță

 

The most visited gambling websites in The UK