Menu

Șoc la DIICOT! După peste 10 ani petrecuți în elita centrală a procurorilor, se întoarce la Pitești procuroarea Mihaela Florina Focică

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_mihaela_focica10.jpgUna din procuroarele din Argeș cu stagiile cele mai îndelungate în structura centrală de conducere a unor instituții cheie ale magistraturii, dar implicate de-a lungul vremii și într-o serie de evenimente care au produs mari controverse, și vorbim aici despre procuroarea Mihaela Florina Focică (foto), și-a propus să revină pe meleagurile piteștene, după o lungă perioadă în care a activat la București. Mai mult de nevoie, decât de bună voie, pentru că în data de 1 noiembrie, Mihaelei Focică îi va expira mandatul de 6 ani pe care l-a avut la Direcția de inspecție pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare, una dintre funcțiile cele mai grele și de temut pentru toți procurorii. În care doamna Focică a activat ani de zile, nu fără evenimente intens comentate de-a lungul timpului.

Cum ar fi, cum poate vă amintiți, vestitele inspecții făcute la vârful DNA pe vremea Laurei Codruța Kovesi, soldate cu un imens scandal, după ce presa a relatat și despre unele presupuse presiuni la care au fost supuși procurorii Inspecției Judiciare care au făcut controlul, printre care s-a numărat și Mihaela Florina Focică.

Acum, la finalizarea mandatului de la Direcția de inspecție pentru procurori, Mihaela Focică și-a propus să se reîntoarcă la mai vechea sa ocupație de la Pitești, aceea de procuror la DIICOT-ST Pitești. Cererea a fost făcută deja și urmează să intre în vigoare imediat după ce procuroarei Focică îi va expira mandatul de inspector judiciar, adică de la 1 noiembrie 2020. De menționat că Mihaela Florina Focică a mai fost de-a lungul timpului și director al Penitenciarului din Colibași, iar din anul 2010 s-a transferat la București, în importanta poziție de consilier al procurorului șef al DIICOT, la nivel central. Poziție în care a stat vreme de 3 ani, până în anul 2013, după care a fost delegată imediat în altă poziție extrem de influentă: procuror șef serviciu judiciar penal din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pentru ca, de la începutul anului 2014, Mihaela Florina Focică să fie detașată pentru prima data la CSM, mai întâi ca șefă a Biroului Contencios, iar apoi, cum am spus la început, cu mandat întreg vreme de 6 ani, ca inspector judiciar la Inspecția Judiciară pentru procurori. Na belea, ce musafir îi va veni acum pe cap bietului Săndel Boțoghină, șeful (încă) al DIICOT-Pitești…!

Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK