Menu

Sfat de taină în spatele ușilor închise...! Ce a discutat aseară prefectul Emanuel Soare cu toți reprezentanții din sănătatea Argeșului

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_emanuel_soare05-10.jpgIeri după amiază, prefectul Emanuel Soare a avut o întâlnire cu toți reprezentanții spitalelor, ai Ambulanței și DSP din Argeș, în care, împreună cu oamenii din aparatul Prefecturii, a dorit să ia pulsul situației medicale de ansamblu din județ, în contextul pandemiei cu Covid. După întâlnirea care a durat câteva ore, prefectul Soare a declarat că: ”Am vrut să aflăm problemele specifice cu care se confruntă fiecare spital, nevoile, proiectele europene depuse, etc. Le-am dat posibilitatea să comunice între dumnealor, pentru a regla anumite activități privind raportarea locurilor libere/ocupate sau transferul/primirea de pacienți, etc. De asemenea, am discutat și despre creșterea numărului paturilor cu acces la oxigen, creșterea capacității de spitalizare suspecți/pozitivi, creșterea numărului locurilor la ATI, detașarea de personal, etc.”

Corturile de triaj al pacienților vor fi înlocuite cu containere modulare încălzite

Prefectul Emanuel Soare spune că le-a putut da și o veste bună reprezentanților din sănătatea argeșeană: ”Le-am dat și o veste bună. Instituția Prefectului a identificat o soluție pentru creșterea calității condițiilor pentru pacienții din triaj, prin înlocuirea corturilor de triaj ale spitalelor, cu containere încălzite. Și sperăm să începem acest lucru chiar de săptămâna viitoare. Trebuie menționat că aceste containere sunt modulare și se pot interconecta între ele”.

Întrebat dacă Argeșul are probleme în ce privește posibilitatea de primire a pacienților în spitale și la secțiile ATI, Emanuel Soare a spus că, deși momentan nu sunt probleme cu locurile în spitale, se fac totuși pregătiri preventive, pentru a putea face față unui potențial aflux mare de noi pacienți. ”Dacă nu vor fi din Argeș, sigur vor veni din alte județe!”, a avertizat prefectul, care a adăugat: ”Le-am promis medicilor că vom face tot ce este omenește posibil să ținem cât mai multe persoane, cât mai mult timp, în afara spitalelor, înțelegând că pandemia se gestionează în afara spitalelor, nu în spitale”.

Aseară, în județul Argeș mai erau 11 locuri libere la ATI din totalul de 45 (34 ocupate).

Adina IONESCU

 

 

The most visited gambling websites in The UK