Menu

Ex-primarul Ionică spune că situația a revenit la normal în privința licitației de consultanță pentru proiectul de 10 milioane euro

f_350_200_16777215_00_images_poze_2020_10octombrie_cornel_ionica10.jpgFostul primar al Piteștiului, Cornel Ionică, a avut o reacție rapidă după apariția materialului nostru de ieri, intitulat ”Ca să aibă cu ce se îmbrăca la început de mandat… Fostul primar Ionică i-a lăsat moștenire lui Cristian Gentea o licitație făcută praf pentru un proiect de 10 milioane euro”. Într-un comentariu făcut la materialul respectiv, Cornel Ionică a adus o serie de clarificări în ce privește situația actuală, menționând că au fost înlăturate toate deficiențele constatate inițial la procedura de achiziție publică. Iar în prezent contractul de consultanță a fost atribuit firmei SC F.I.P. Consulting SRL București, aceeași care câștigase și procedura la care se constataseră unele nereguli, dar de această dată procedura n-a mai fost contestată de nimeni. Așadar, contractul a intrat într-o derulare normală, de-acum înainte. Vă prezentăm textul răspunsului formulat de ex-primarului Ionică, nu fără a remarca promptitudinea acestuia în a aduce clarificările necesare, precum și maniera corectă și detaliată în care a adus lămuririle respective:

”În calitate de primar, alături de echipa mea din Primăria Municipiului Pitești, am accesat multe proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Între proiectele aprobate se regăsește și proiectul „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat” în valoare de 10 milioane euro, având cofinanțare din partea Municipiului Pitești de 2%.

Pentru implementarea proiectului, în cadrul cererii de finanțare, beneficiarul avea obligația achiziționării serviciilor de consultanță în achiziții publice.

Parcurgând etapele legale în domeniul achizițiilor publice, a fost desemnat câștigător SC F.I.P. Consulting SRL București.

Raportul procedurii și comunicările aferente acestuia au fost contestate de către SC Devlink Comtech Technologies SRL Slatina.

În urma acestei contestații privind procedura de achiziționare a serviciilor de consultanță în achiziții, CNSC a emis Decizia nr. 1665/C5/1786 din 17.09.2020, prin care a admis contestația formulată de SC Devlink Comtech Technologies SRL, anulând în parte raportul procedurii și actele subsecvente ale acestuia.

În consecință, Municipiul Pitești, în urma precizărilor CNSC și a analizării ofertelor, a încheiat Contractul de servicii nr. 47943/199/12.10.2020, cu operatorul economic SC F.I.P. Consulting SRL București, procedura nemaifiind contestată.

În prezent, contractul de servicii (consultanță în achiziții) se află în derulare, privind implementarea proiectului care are în vedere, între alte activități, și reabilitarea a 105 stații îmbarcare/debarcare călători în municipiul Pitești”.

Adina IONESCU

 

The most visited gambling websites in The UK