Menu

Iar îi mănâncă-n fund…! Cum au provocat funcționarii Primăriei Pitești un război comercial cu o miză de milioane, din fonduri europene

f_350_200_16777215_00_images_poze_01_permanente_Primaria-Pitesti.jpgUn încrâncenat și îndelungat război comercial s-a iscat în jurul unui program cu finanțare europeană care vizează realizarea unei așa numite regenerări urbane în zona marginalizată a municipiului Pitești (zona bl. G1 cartier Războieni și zona bloc Coremi, B-dul. Petrochimiștilor). Interesul, dar și duritatea confruntării, derivă, în mod cert, și din valoarea mare pusă la bătaie pentru realizarea întregii investiții și care, conform estimărilor inițiale, depășește binișor suma de 7 milioane lei. Ceea ce reprezintă niște bani foarte frumoși în actuala evoluție economică, aflată în picaj din cauza pandemiei cu Covid.

Așa se face că, initial, lucrurile păreau că intră în linie dreaptă după ce Primăria Pitești, mare meșteră în fel și fel de scamatorii financiare, făcute mai ales pe la licitațiile bănoase, a tras din căciuloiul cu oferte, pe aceea care i-a făcut cel mai bine cu ochiul. În speță, oferta venită din partea Delta Termo Construct 1999 SRL, pe care a și declarat-o câștigătoare, cât ai bate din palme. Fapt deloc surprinzător, mai ales că vorbim de unul dintre partenerii ”asupriți” tot mai din greu de-a lungul timpului, cu fel și fel de lucrări livrate și finanțate generos de municipalitatea piteșteană.

Numai că, după cum spune și proverbul, ulciorul nu merge de multe ori la cișmeaua cu lichidități. Care țâșnesc precum apa caldă dintr-o țeavă spartă de la Termo Calor, din bugetul Primăriei Pitești. Adjudecarea contractului de către firma Delta Termo Construct 1999 SRL a fost rapid contestată de către un consorțiu concurent, format din firmele Mega Top Total Construct SRL- Proiect Infra 2005 SRL- Smart Office Solutions SRL- Lumida SRL. Și, ce să vezi…!? Întreaga trebușoară a ajuns brusc cu roțile-n sus, după ce s-a constatat că Primăria Pitești a oferit în condiții dubioase, ca să nu spunem ilegale, contractul de lucrări firmei Dela Termo Construct. Iar asta se întâmpla cam pe la finele anului trecut, când tocmai se încingea tărâța mai tare în privința luptei pentru câștigarea milioanelor puse la bătaie pentru regenerarea urbană din zona blocurilor G1 și Coremi.

Războiul comercial a bufnit însă și mai tare zilele trecute, cu o nouă etapă de reclamații si contestații, țintite în toate direcțiile. Fapt soldat cu o nouă răsturnare cu cracii-n sus a întregii trebușoare mânuite mai mult cu picioarele decât cu capul, de către funcționarii Primăriei Pitești. Văzând că-i cam fug milioanele de sub nas, Donel Vasâi, reprezentantul legal al firmei Delta Termo Construct 1999, s-a pus la rândul său pe contestații. Provocându-i astfel și consorțiului său concurent, format din firmele pomenite mai sus, o poftă teribilă să depună la rândul său propriile contestații.

Și uite așa, din tot acest talmeș balmeș de contestații și de contestații făcute la contestații, întregul contract bate acum pasul pe loc. Sau stă pe gânduri, ca o soacră între scânduri… Iar funcționarii Primăriei Pitești, responsabili de producerea tuturor acestor nesfârșite încurcături, au acum obligația să caște bine și ochii, nu numai gura și punga cu atenții. Pentru că prin nepriceperea lor, cuplată probabil și cu o lăcomie care i-a făcut vestiți în tot orașul, au întârziat și întârzie cu câteva luni bune startul unei investiții care vizează zonele defavorizate ale Piteștiului.

Mai trebuie spus că, după ce se va pune capacul pe oala în care fierbe de zor întreg acest război comercial, pe care l-am descris succinct mai sus, ca să nu vă plictisim cu o sumedenie de date tehnice, proiectul de regenerare urbană cu finanțare europeană vizează realizarea următoarelor activități propuse în proiect:
* pentru bloc G1: reabilitare spații verzi, realizare locuri de joacă pentru copii, realizarea unui centru multifuncțional (inclusiv dotarea acestuia cu echipamente specifice), reabilitare Aleea Naum Râmniceanu, Strada Decebal și canalizarea pluvială aferentă acestora;
* pentru bloc Coremi: reabilitare spații verzi, reabilitare canalizare pluvială, alei pietonale, locuri de joacă, iluminat public, reabilitare acces la zona marginalizată.

Mihai BĂDESCU

 

The most visited gambling websites in The UK